خوش آمدید،
مهمان
- لطفا برای ثبت نام
اینجا
را کلیک کنید.
آیا هنوز
ایمیل فعال سازی حساب کاربری
برای ما ارسال نشده است؟
10 مرداد 1389 , ساعت 11:11:48
عضويت
ورود
جستجو
راهنمايي
فهرست
تالار گفتگوی تخصصی حسابداری
>
حسابداری
>
حسابداری صنعتی
(سرپرست بخش:
سعید2
) >
محاسبه قیمتهای استاندارد
صفحه: [
1
]
« قبلی
بعدی »
چاپ صفحه
نويسنده
موضوع: محاسبه قیمتهای استاندارد (دفعات بازدید: 1336 بار)
0 کاربر و 2 مهمان درحال دیدن موضوع.
فرهاد س
کاربر فعال
آفلاین
تعداد ارسال: 161
محاسبه قیمتهای استاندارد
«
:
08 تير 1386 , ساعت 18:59:42 »
سلام خدمت دوستان گرامی
اینجانب علاقه زیادی به حسابداری صنعتی و بحث انحرفات دارم . سوال من بیشتر از جنبه عملی این قضیه هست . من میخواستم بدانم در شرکت هایی که از سیستم های محاسبه انحرافات تولید استفاده میکنند برای هر کالا و قطعات خود قیمت استاندارد محاسبه میکنند ؟
مثلا آیا در شرکت ایران خودرو حتی برای پیچ و مهره های استفاده شده هم قیمت استاندارد در اول دوره محاسبه میکنند ؟ و آیا میشود محاسبه قیمت های استاندارد ها با اهمیت ها را مد نظر قرار داد ؟
یه سوال دیگه هم داشتم اینه که آیا در سال های بعد قیمتهای استاندارد مانند سال اول محاسبه میشود و یا همان قیمت ها در درصد هایی ضرب میشود و برای سال دوم استفاده میشود .
خارج شده است
hossein6084
حسین خمسه
کاربر فعال
آفلاین
تعداد ارسال: 320
پاسخ : محاسبه قیمتهای استاندارد
«
پاسخ #1 :
09 تير 1386 , ساعت 02:21:06 »
با سلام
شرکتهای که از سیستم هزینه یابی استاندارد استفاده می کنند،قبل از شروع سال مالی اقدام به محاسبه (برآورد) نرخهای استاندارد می کنند.برای محاسبه نرخهای استاندارد تقریبا تمام قسمتهای عملیاتی یک شرکت مشارکت دارند.بطور مثال برای محاسبه (برآورد) نرخهای استاندارد مواد اولیه مستقیم،قسمت تدارکات شرکت نقش مهمی دارد زیرا این قسمت باید با توجه به شرایط بازار،مقدار نیاز شرکت،تورم،فروشندگان و غیره نرخهای استاندارد مواد اولیه را محاسبه (برآورد) نماید و در این زمینه مسئولیت خواهد داشت.در اینگونه شرکتها،نرخهای استاندارد جهت تهیه بودجه عملیاتی شرکت نیز استفاده می شود.
زمانی که از سیستم هزینه یابی استاندارد استفاده می شود،جهت کلیه مواد اولیه مستقیم ،دستمزد مستقیم هر یک از مراکز هزینه تولیدی و سربار هر یک از مراکز هزینه تولیدی،نرخ و مقدار استاندارد تعیین می گردد.سپس قیمت تمام شده استاندارد تولید هر یک از محصولات تعیین می گردد.
در عمل هم اینگونه است و برای کلیه محصولات،قیمت تمام شده استاندارد محاسبه می شود.زیرا نمی توان فقط برای بخشی از محصولات از سیستم هزینه یابی استاندارد استفاده نمود.
در خصوص مواد اولیه،فقط در مورد مواد اولیه مستقیم نرخهای استاندارد تعیین می گردد و آن دسته از مواد اولیه که در زمره مواد اولیه مستقیم قرار نمی گیرند جزو مواد اولیه غیرمستقیم (سربار ) محسوب می شوند.
قبل از شروع سال مالی بعد و با توجه به اطلاعات سال جاری و همچنین سایر موارد ،نرخهای استاندارد مورد تجدید نظر قرار می گیرند. در صورتی که نرخها و مقادیر استاندارد بدون توجه به اطلاعات صحیح مورد تجدید نظر قرار گیرند باعث بوجود آمدن انحرافات غیر قابل توجیه شده و از قابلیت اتکا به آنها کاسته می شود.
زمانی که قیمتهای استاندارد جهت سال مالی بعد مورد تجدید نظر قرار گرفت،موجودیهای اول سال مالی بعد،پس از ثبت در دفاتر سال مالی با استفاده از قیمتهای استاندارد جدید تعدیل می گردند.
خارج شده است
عضو حسابداران رسمی ایران / دارای 10 سال سابقه کار حسابرسی در موسسه حسابرسی و خدمات مدیریت نواندیشان / سمت فعلی : مدیر حسابرسی
sayah1233
کاربر فعال
آفلاین
تعداد ارسال: 262
«
پاسخ #2 :
09 تير 1386 , ساعت 11:31:19 »
دوست گرامی
من فکر میکنم نگرانی شما از محاسبه استانداردها برای تک تک اقلام بهای تمام شده در تولید محصولات پر قطعه ، حجیم بودن محاسبات به شیوه ای است که تا کنون فرا گرفته ایم لیکن بعرض میرسانم کنترل اقلام یاد شده بدون کاربرد و استفاده از نرم افزارها یا میسر نیست یا به سختی امکان پذیر است ، لذا توصیه میکنم با ساختار یکی از نرم افزارهای محاسبه قیمت تمام شده و نحوه عمل آنها آشنا شوید.
با سپاس
خارج شده است
فرهاد س
کاربر فعال
آفلاین
«
پاسخ #3 :
09 تير 1386 , ساعت 19:50:01 »
سلام دوستان
از ارسال جواب بسیار سپاسگذارم . بله دوست گرامی sayah1233 دقیقا به همین منظور این سوال ارسال شد . آیا شما میتوانید مختصری از نحوه کار در اینگونه نرم افزار ها برای من ارسال کنید ؟
در هر صورت از جواب سریع شما و دوست دیگرمان ممنونم .
خارج شده است
sayah1233
کاربر فعال
آفلاین
«
پاسخ #4 :
10 تير 1386 , ساعت 17:13:44 »
دوست گرامی
ضمن تشکر برای روشن شدن مطلب به مثالی اشاره میکنم .به یک فروشگاه بزرگ مثل فروشگاه شهروند توجه کنید اگر مسئولین چنین فروشگاهی هم میخواستند حساب و کتاب مربوط به فروش و صندوق را داشته و هم حساب موجودی را به صورت دائمی نگهداری کنند و نرم افزار یکپارچه هم نداشته باشند ، چند نفر مسئول کاردکس یا کاربر نرم افزار انبار احتیاج داشتند . فرض کنیم که نرم افزار یکپارچه داشته باشند ولی سیستم بارکد وجود نداشته باشد آن موقع چند نفر صندوقدار احتیاج داشتند . همین رویه به شکلی دیگر در خصوص گردآوری اقلام بهای تمام شده و هزینه یابی استاندارد هم تسری پیدا کرده است .که شرح آن بسیار مفصل است .
خارج شده است
m.ziaghasemi
کاربر جدید
آفلاین
تعداد ارسال: 35
«
پاسخ #5 :
13 تير 1386 , ساعت 01:50:59 »
سلام دوست عزیز
پاسخ دوستان کافی بود فقط لازم دیدم یه مورد را یاداوری کنم و ان این که نباید فراموش کرد نحوه عمل شرکت ها متناسب با هزینه ها و منافع انهاست(فزونی منافع بر مخارج) یعنی شرکتی مثله ایرانخودرو شاید قیمت استاندارد انواع پیچ ها را محاسبه نکند چون محاسبه ی ان می تواند وقتگیر و هزینه بر باشد بنابراین به جای ان ,کل پیچ های لازم برای یک واحد را براورد کرده و یک قیمت میانگین برای ان براورد می کند و ختی ذر بعضی شرکت ها ممکن است یک مبلغ کلی براوردی را به حساب سربار برند.بنابراین مواردی هست که شرکت قیمت استاندارد همه ی کالاها را محاسبه نمی کندکه بستگی به اهمیت و قضاوت حرفهای حسابدار دارد
ضیاقاسمی
خارج شده است
sayah1233
کاربر فعال
آفلاین
«
پاسخ #6 :
13 تير 1386 , ساعت 11:59:58 »
دوست گرامی
بنظر میرسد ذکر روشهای خرید و نحوه عمل تدارک اقلام گوناگون جهت مونتاژ نهائی در واحدهای بزرگ خودوساز و اینکه ست قطعات وارد کارخانه میشود و اصلا پیچ سفارش داده نمیشود،میتواند کمک بزرگی به درک مطلب بنماید.
خارج شده است
فرهاد س
کاربر فعال
آفلاین
«
پاسخ #7 :
13 تير 1386 , ساعت 14:28:49 »
سلام
از راهنمایی شما و ارسال جواب سپاسگذارم.
خارج شده است